Little Yogis Little Yogis

στοιχεία επικοινωνίας

Ζωή Κεφερλή

6970 798679 - 211 1160249 info@littleyogis.gr
Little Yogis

Ζωή Κεφερλή

6970 798679 - 211 1160249 info@littleyogis.gr

5 παιχνίδια αναπνοής (part 2)


Τεντώνομαι και τραβάω: παίρνουν βαθιά εισπνοή, σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Εκπνέουν ενώ προσποιούνται ότι τραβούν ένα σχοινί με τα χέρια τους.

Περπατώντας την αναπνοή: τα παιδιά περπατούν σε κύκλο ως ομάδα ή ελεύθερα στο χώρο. Συνδυάζουν τα βήματα με την αναπνοή τους . Εισπνέουν για 3 βήματα, εκπνέουν για άλλα 3. Σταδιακά αυξάνουμε τον αριθμό των βημάτων κατά την εισπνοή και την εκπνοή.

Αναπνέω και δίνω την μπάλα: τα παιδιά χωρίζονται σε ζευγάρια και κάθονται πλάτη-πλάτη. Μία μπάλα (ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο) περνάει από το ένα παιδί στο άλλο στρέφοντας τον κορμό τους προς την ίδια κατεύθυνση. Δίνουν και παίρνουν την μπάλα με τα δύο χέρια. Εισπνέουν καθώς παίρνουν την μπάλα και εκπνέουν καθώς τη δίνουν.

Ηλιοτρόπιο:

1ος τρόπος: τα παιδιά είναι σε κύκλο σε θέση "ποντικός". Εισπνέουν σηκώνουν τον κορμό και φέρνουν τις παλάμες τους πίσω από το κεφάλι, εκπνέουν στην αρχική θέση.

2ος τρόπος: τα παιδιά είναι σε κύκλο, ξαπλωμένα στην πλάτη τους με τα γόνατα λυγισμένα και "κολλημένα" μεταξύ τους. Εισπνέουν και σηκώνουν τα χέρια πάνω από το κεφάλι, ενώ ακουμπούν τα πόδια τους στο έδαφος. Εκπνέουν στην αρχική θέση.


Δείτε περισσότερα παιχνίδια αναπνοών εδώ

Καλή διασκέδαση!!