Little Yogis Little Yogis

στοιχεία επικοινωνίας

Ζωή Κεφερλή

6970 798679 - 211 1160249 info@littleyogis.gr
Little Yogis

Ζωή Κεφερλή

6970 798679 - 211 1160249 info@littleyogis.gr

5 παιχνίδια αναπνοής

Έχουμε πει τόσα για την αναπνοή και τη σημαντικότητα της στη ζωή μας! Ήρθε η ώρα να αρχίζουμε να τα βάζουμε σε εφαρμογή!


Πάμε να δούμε 5 διασκεδαστικούς τρόπους για να "δυναμώσουμε" την αναπνοή μας!!


1) Τρέχω και φωνάζω: Καθόμαστε σε κύκλο. Ένα παιδί βγαίνει από τον κύκλο, παίρνει βαθιά μυρωδιά ενώ σηκώνεται και ξεκινάει να τρέχει γύρω από τον κύκλο και κάνει μια φωνή (π.χ. ααααααα) μέχρι να τελειώσει η ανάσα του. Στο σημείο του κύκλου που η ανάσα θα τελειώσει, θα σηκώσει το παιδί που κάθεται, και έτσι θα συνεχιστεί το παιχνίδι.

2) Αναπνέω και κουνάω: η αναπνοή μας κουνάει την κοιλιά μας, το χέρι, το πόδι, τον ώμο μας, το στήθος μας κτλ. Παράδειγμα: καθώς εισπνέουμε σηκώνουμε το χέρι μας, καθώς εκπνέουμε το κατεβάζουμε.

3) Η κοιλίτσα πάνω-κάτω: τοποθετούμε ένα αντικείμενο (χάρτινη βαρκούλα, λούτρινο κτλ.) πάνω στην κοιλιά του κάθε παιδιού κι εκείνο πρέπει να το μετακινεί πάνω-κάτω με την αναπνοή του.

4) Στη σκάλα: τα παιδιά ξαπλώνουν σχηματίζοντας μια σκάλα τοποθετώντας το κεφάλι τους πάνω στην κοιλιά του προηγούμενου παιδιού. Τα καθοδηγούμε ώστε να κλείσουν τα μάτια, να εισπνεύσουν/εκπνεύσουν βαθιά και να νιώσουν πως κινείται το κεφάλι τους κατά την αναπνοή του άλλου παιδιού.

5) Σηκώνομαι/κάθομαι: εισπνέουν καθώς σηκώνονται, εκπνέουν καθώς κάθονται.


Σημείωση: Οι αναπνοές 1 και 5 είναι αναπνοές ενεργοποίησης, τις χρησιμοποιούμε δηλαδή για να ζεσταθούμε. Οι αναπνοές 2, 3 & 4, είναι αναπνοές κατευναστικές και απαιτούν περισσότερη συγκέντρωση.

Δείτε περισσότερα παιχνίδια αναπνοών εδώ.

Καλή διασκέδαση!!