Little Yogis Little Yogis

στοιχεία επικοινωνίας

Ζωή Κεφερλή

6970 798679 - 211 1160249 info@littleyogis.gr
Little Yogis

Ζωή Κεφερλή

6970 798679 - 211 1160249 info@littleyogis.gr

Yoga Για Παιδιά: 5 ιδέες Χαλάρωσης για έναν Ποιοτικό Ύπνο

Τα παιδιά απο την φύση τους είναι γεμάτα ενέργεια και συχνά αντιστέκονται την ώρα του ύπνου. Έχει χρειαστεί να ετοιμάσετε ένα παιδί γεμάτο ενέργεια για ύπνο; Η Yoga βοηθά τα παιδιά να χαλαρώσουν σωματικά και συναισθηματικά ώστε να μπορέσουν να αναπτύξουν καλές συνήθειες πρίν τον ύπνο οι οποίες θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα του. Η γιόγκα πριν τον ύπνο για τα παιδιά είναι ένας υπέροχος τρόπος για να τελειώσει η μέρα και να ξεκινήσει το παιδί σας το ταξίδι του στη γη των ονείρων. Είνια σημαντικό για να δημιουργήσετε μαζί με τα παιδιά μια ρουτίνα πριν απο τον ύπνο και σας προτείνουμε τους παρακάτω τρόπους.

Πάντα επιλέγουμε άνετα και βαμβακερά ρούχα και χαμηλώνουμε το φώς του δωματίου. Προτείνουμε στο παιδί σε περίπτωση που επιθυμεί να επιλέξει ένα παιχνίδι ή λούτρινο ζωάκι όπου θα το συντροφεύει. .

Ζητάμε απο τό παιδί να κλείσει ελαφρά τα μάτια και μπορούμε να ξεκινήσουμε να διαβάζουμε το αγαπημένο του παραμύθι. Κατά την διάρκεια του παραμυθιού μπορούμε να εντάξουμε και κάποιες θέσεις όπως στάση του παιδιού, δέντρο , πεταλούδα , βάτραχος και σέρφερ.

Η ασκήσεις της αναπνοής αποτελούν τις πιο σπουδαίες ασκήσεις πρίν απο το κρεβάτι καθώς ηρεμούν το παιδί που μπορεί να μοιάζει νευρικό πριν απο τον ύπνο. Η συγκεκριμένη άσκηση μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και κατά την διάρκεια της ημέρας όταν το παιδί αισθάνεται άγχος και να συμμετέχετε και εσείς.

Φανταστείτε λοιπόν ένα μπαλόνι με το αγαπημένο σας χρώμα, τώρα φανταστείτε ότι η κοιλιά σας είναι αυτό το μπαλόνι. Καθώς εισπνέετε, διευρύνετε την κοιλιά για να φουσκώσει σαν μπαλόνι.

Καθώς εκπνέετε, ξεφουσκώστε ολόκληρο το μπαλόνι. Αδειάστε το εντελώς από το στόμα ή τη μύτη! Επαναλάβετε αυτόν τον κύκλο μερικές φορές και ζητήστε από το παιδί σας να παρατηρήσει πώς αισθάνεται.

Έπειτα, κλείστε τα μάτια και ζητήστε από το παιδί να σας πει 5 πράγματα που είδε γύρω του και θυμάται. Αντίστοιχα 4 πράγματα που μπορεί να αγγίξει γύρω του. Τρία πράγματα που μπορεί να ακούσει, 2 που μπορεί να μυρίσει και ένα που έχει τη γεύση του ακόμα στο στόμα! Όπως—τσίχλα, καραμέλα ή το σάντουιτς από το μεσημεριανό γεύμα;

Μπορείτε να ζητήσετε από το παιδί σας να ζωγραφίσει κάτι που του αρέσει περισσότερο ή κάτι που τον ενέπνευσε για την ημέρα.

Τέλος, ήρθε η ώρα για ένα μασάζ με την αγαπημένη τους λοσιόν που θα είναι γεμάτο αγάπη.
Χρησιμοποιήστε λοσιόν στα πέλματα των ποδιών, στις αρθρώσεις των γόνατων, στους αγκώνες, στα χέρια και στους ώμους. Μιλήστε για την ημέρα τους ή ζητήστε τους να στείλουν ευγνωμοσύνη και αγάπη σε κάθε μέρος του σώματος καθώς κάνετε μασάζ σε κάθε μέρος με τρυφερή αγάπη και φροντίδα.

Μπορούν Όλα τα Παιδιά να Κάνουν Γιόγκα Πριν Κοιμηθούν;

Ναι!

Όλα τα παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας μπορούν να ωφεληθούν από τη γιόγκα πριν τον ύπνο. Αυτό θα βοηθήσει να ηρεμήσουν μετά από μια ημέρα με έντονες δραστηριότητες και θα τους ετοιμάσει για έναν καλό ύπνο.

Η Yoga μπορεί να γειώσει, να ηρεμήσει και να εμπνεύσει δημιουργικά τα παιδιά.

Επιμέλεια/Μετάφραση: Νικολίνα Παπαδία

Αρχικό άρθρο: Calming Yoga For Kids: 5 Ideas For A Yoga-Inspired Bedtime/ yogajala.com